Legionella v luxusním hotelu českých hráčů

,

V luxusním pětihvězdičkovém hotelu Monopol v centru Vratislavi našli hygienici bakterii legionelly. Do hotelu mířila česká fotbalová reprezentace na fotbalový šampionát. Informace se objevily v polských médiích a problém se brzy vyřešil. Ředitelka českého týmu o problémech věděla včas.
legionellaBakterie byly objeveny v teplovodním potrubí. Tam se legionella může rozmnožit ve špatně průchodných zákrutech, kde voda stojí nebo teče jen pomalu a mohou tak zde vznikat úsady. V teplovodním potrubí je většinou teplota vysoká na přežití bakterie legionelly avšak zde došlo z důvodu předchozích oprav ke snížení teploty, jak řekla ředitelka hotelu Magdalena Kaszewiaková. V Monopolu se to stalo poté, co prasklo jedno z potrubí v hotelovém relaxačním centru. Kvůli poruše bylo třeba velmi snížit teplotu vody.

Kaszewiaková tvrdí, že hned poté, co se vedení hotelu dozvědělo o nálezu bakterií legionelly, najalo specializovanou firmu, která potrubí pročistila. Hotel také pořídil zařízení vypouštějící oxid chloričitý, který bakterie ničí. Vodu z vodovodu dnes ještě budou kontrolovat hygienici.

Ředitel hygieniků řekl, že pokud by se hodnoty legionell nepodařilo snížit, byl by v krajním případě nucen zakázat používání teplé vody či dokonce nechat zavřít celý hotel.

Legionella je bakterie, která způsobuje oslabení jedinců, poškození dýchacího aparátu a v krajním případě může dojít i k úmrtí. Legionella se odstraňuje buď procesem termické dezinfekce, kdy se celý systém přehřeje a bakterie uhyne nebo dezinfekcí chlórem či mnohem šetrnější dezinfekci chlordioxidem.

Zanechte komentář

Váš email nebude zveřejněn. Povinné pole jsou označené *