Legionella v Praze

,

Legionella se objevuje nepravidelně na různých místech po celém svět a samozřejmě i u nás v ČR. Legionella Pneumophila je nebezpečná bakterie, která může slabší jedince až zabít. Naposledy se  v Praze objevila na Opatově v panelovém domě v Lečkově ulici. Voda ve vodovodním řádu tam byla kontaminována právě touto nebezpečnou bakterií. Hned po tom, co se nájemníci dozvěděli o Legionelle ve vodě, část z nich se raději dočasně přestěhovala a bydleli třeba u známých.

Legionella ve vodě

Že se ve vodě objevila nebezpečná bakterie Legionella Pneumophila, řekl nájemníkům předseda bytového družstva. Na nástěnce v domě byla hned umístěna cedule, kde bylo možné se dočíst, že vodu je potřeba převařit před pitím. Ale bohužel i běžné sprchování může být nebezpečné. Ano jeto to tak, bakterie může člověka, zejména pak slabší či starší jedince, ohrozit i při sprchování. Proto je potřeba udržovat se v kondici, dobře jíst, spát a cvičit, aby se s případnou infekcí Legionellou mohl bojovat imunitní systém dostačně účinně.

Legionella v Praze neřádila poprvé a ani naposledy. Proto je potřeba řádně provádět dezinfekci vody a organismus udržovat v dobré kondici.

Zanechte komentář

Váš email nebude zveřejněn. Povinné pole jsou označené *