Na pražském Proseku byla objevena Legionella, úpravu vody zajistí společnost EuroClean s.r.o.

,

Nebezpečná bakterie Legionella pneumophila se tentokrát objevila na pražském Proseku. Podle vyjádření radnice Prahy 9 bylo naměřeno zhruba stonásobné překročení povoleného limitu. Stalo se tak v teplé vodě v bytě ve Vysočanské ulici.

Limity legionell ve vodě

  • Limit Legionell pro zdravotnická pracoviště s pacienty se sníženou imunitou – 0 KTJ (Legionell) / 50 ml
  • Limit Legionell pro nemocnice a ubytovací zařízení – 100 KTJ (Legionell) / 100 ml

Radnice Prahy 9 obyvatelům doporučila, aby si do doby, než bude problém vyřešen, myli hlavu i obličej v teplé vodě co nejméně a aby se jim při sprchování nedostala voda do úst, očí, uší a nosu.

K nákaze legionellou však dochází zejména vdechnutím kapének kontaminované vody do plic. Viz www.legionella.cz/legionarska-nemoc/.

Nedoporučujeme proto sprchování v uzavřených sprchových koutech, kde sprchováním v teplé vodě vzniká velké množství vodní páry, kterou po dobu sprchování vdechujeme.
Není proto nutné obávat se umýt si ruce, nicméně zejména senioři a lidé se sníženou imunitou by se sprchování kontaminovanou vodou měli vyhnout.

Dezinfekce vody bude probíhat od pátku zařízením společnosti EuroClean s.r.o.

Náprava bude probíhat nejpozději od pátku 18.9.2015 a lze očekávat, že dezinfekcí se limity bakterií dostanou do normálu během několika dní. Dezinfekce však bude probíhat po dobu jednoho měsíce.

Informace o použitém zařízení naleznete zde: EuroClean OXCL

Logo Euroclean

Leták Legionella Prosek

Oznámení PRAŽSKÉ TEPLÁRENSKÉ

Zanechte komentář

Váš email nebude zveřejněn. Povinné pole jsou označené *