Nemoc z klimatizace

,

Nemoci z klimatizace jsou v době kdy je toto zařízení v budovách, v automobilech, ale i v domácnostech, poměrně časté. Obecně platí, že rozdíl teplot, který je tělo ještě schopné „tolerovat“ je pět stupňů celsia. Pokud je rozdíl teplot mezi například horkým venkem rozpáleným sluncem a klimatizovaným autem větší než pět stupňů, tělo dle lékařů nebude na přechod mezi těmito prostředími schopné adekvátně reagovat. Bohužel toto pravidlo málokdo dodržuje. Při cestách autech, když není zbytí, můžete jít i na vyšší rozdíl, ale postupně. A před výstupem z auta teplotu opět postupně zvyšovat. Jinak dostanete po otevření dvěří nepříjemnou „ránu“ a onemocnění je tady.

Bakterie v klimatizaci

Klimatizace jsou bez diskuzí zařízení příjemná, avšak je nutné je pravidelně provádět udržbou, jinak hrozí nebezpečí vzniků mnohdy nebezpečných bakterií. Údržbu je nutné provádět pravidelně. V případě, že cítíte ze zařízení jakousi zatuchlinu, už většinou bývá pozdě a nemoc z klimatizace je na cestě. Bakterie se množí rychle a naše tělo, často právě oslabené výkyvy teplot, mohou snadnou napadnout.

Ve špatně udržovaných klimatizacích se daří i bakterii legionella, která může být pro člověka až smrtelná. Legionella se poprvé vyskytla 1976 ve Philadelfii právě špatnou údržou hotelové klimatizace.

Desinfekcí klimatizací se zabývá mnoho firem, doporučili bychom poohlédnout se na Google.

Zanechte komentář

Váš email nebude zveřejněn. Povinné pole jsou označené *