V Novodvorské ulici v Praze se přemnožila legionella

,

Zvýšené množství bakterií legionell bylo naměřeno v rozvodech teplé vody ve dvou domech v pražské Novodvorské ulici.

Objekty jsou napojené na předávací stanici v Jílovské ulici. Z té je zásobován blok objektů Jílovská, Novodvorská, Mariánská a U Koupadel.

Hygienická stanice hlavního města Prahy odebírala kontrolní vzorky kvůli stížnosti na kvalitu teplé vody v objektu Novodvorská 418. Zároveň byly odebrány také kontrolní vzorky z předávací stanice Pražské teplárenské, která objekt zásobuje.legionella novodvorská

Výsledky potvrdily nadlimitní hodnoty bakterií. Později bylo zjištěno, že problém je v sekundárních rozvodech, které jsou ve vlastnictví Bytového družstva Klíče, které objekty obhospodařuje.

Momentálně probíhá prostřednictvím výměníkové stanice Pražské teplárenské dezinfekce vody. Opatření potrvá po dobu jednoho měsíce. Zadavatelem opatření je bytové družstvo Klíče.

Jedna z nejefektivnějších a stále častěji používaných metod eliminace legionell je dávkování chlordioxidu (oxidu chloričitého). Chlordioxid má výrazně vyšší dezinfekční účinky než chlor, a to v širokém spektru pH. Při použití chlordioxidu nevznikají nebezpečné odpadní látky (THM, dioxiny, chlorfenoly).

Zanechte komentář

Váš email nebude zveřejněn. Povinné pole jsou označené *