Legionella v Řešově – K dispozici jsou první výsledky rozborů vody

,

V tuto chvíli máme první výsledky testů z 18. srpna. Jedná se o osm vzorků teplé vody a jeden vzorek z místa bydliště osoby s potvrzenou infekcí. Z těchto osmi vzorků byly čtyři kontaminovány bakteriemi, dva na vysoké úrovni, jeden na střední úrovni a u jedné jednotky tvořící kolonie byly potvrzeny, řekl Dr. Adam Sidor z Podkarpatského hygienického inspektorátu. Původ legionellové infekce v regionu se ale stále zjišťuje.

Legionelóza postihuje plíce

Legionelóza postihuje plíce

V Rzeszówě bylo odebráno 105 vzorků, osm pocházelo ze sousedních oblastí. V tuto chvíli má Sanepid výsledky devíti vzorků z 18. srpna. Dva vzorky byly kontaminovány na vysoké úrovni. V tomto případě hrozí při použití sprchy infekce, řekl doktor Sidor.

K dnešnímu dni máme potvrzeno 144 případů. Zaznamenali jsme 11 úmrtí. Pátrání po zdroji nákazy probíhá. V tuto chvíli zvažujeme kontaminaci bakterií legionella v sítích teplé a studené vody, uvedl na tiskové konferenci hygienický inspektor Podkarpatského vojvodství.

Sdělení Ministerstva zdravotnictví

Vzhledem k situaci ohledně legionelly bychom vás rádi informovali, že počet pacientů aktuálně přijatých do nemocnic a pacientů s diagnózou této bakteriální infekce klesá,“ uvedlo ministerstvo zdravotnictví na Twitteru.

Nejpravděpodobnějším zdrojem nákazy je obecní vodovod, což potvrzují první výsledky testů vzorků vody odebraných 18. srpna. Další strategická rozhodnutí budou učiněna po obdržení dalších výsledků vzorků.

Zanechte komentář

Váš email nebude zveřejněn. Povinné pole jsou označené *