Legionella zabíjela v hotelu na Zlínsku

,

Provozovateli wellness zařízení v Březůvkách hrozí až osmileté vězení. Hotel, který měl bakterií zamořené potrubí, i přes nařízení hygieniků neuzavřel. Proti legionelle neučinil navíc žádná opatření a celý provoz fungoval dál beze změn.

Zlínská policejní mluvčí uvedla, že v tomto období hotel navštívilo minimálně 36 osob. Lidé z okolí ohroženi nejsou, hotel má vlastní zdroj vody.

legionella zlin

Celý případ začal ohlášením onemocnění cizince bakterií legionella Krajské hygienické stanici ve Zlíně. Ten pak později po návratu do své země zemřel. Ihned po ohlášení dorazili pracovníci hygienické stanice do hotelu na kontrolu, kde naměřili až 1500násobné překročení povoleného limitu.

Majitel dostal zákaz používání vody a měl provést kompletní dezinfekci vodovodů. Při druhé kontrole však nedošlo ke zlepšení. Navíc byla zjištěna kontaminace vody fekáliemi a překročení dalších hygienických limitů. Provozovatel hotelu byl opět uvědoměn a byla vymezena další opatření.

Třetí kontrola následovala až po oznámení dalšího pacienta, který ležel v nemocnici. Ve wellness hotelu byl 54letý muž tři dny, během nichž onemocněl. K nákaze došlo již v době, kdy byl provozovatel na nebezpečí upozorněn.

Tento muž se nakazil loni v době vánočních svátků, následovala další kontrola od hygieniků, kteří v lednu zároveň sami podali podnět policii. Teprve pak byla splněna všechna požadovaná opatření a hotel je nyní v provozu.

Zanechte komentář

Váš email nebude zveřejněn. Povinné pole jsou označené *